Internationale mannendag

by Guido

19/11/2015

De VVV club : Voertuigen, Voetbal en Vrouwen.

Internationale mannendag! Met wat geluk zijn er mannen die vandaag zullen beseffen dat het ‘hun’ dag is.  Ik schat een stuk of honderd, omdat hun vrouw het hen verteld heeft. De meesten zullen allicht gewoon verder de dingen doen waar ze mee bezig zijn..

De emotionele gelaagdheid van een man, het is iets vreemd, iets wat bijna ongrijpbaar is. Niet omdat het onbestaand zou zijn, maar omdat het anders is dan dat van de vrouwen. Woorden uitspreken, verduidelijken, dat hoort er namelijk minder bij. Het gaat om de grom, de camaraderie, het woordloos aanvoelen. Vrouwen zijn daar beter in!

We zijn van jager/vruchtenplukker geëvolueerd naar aangeschoten wild. En we weten niet hoe we daar mee om moeten. Vroeger dronken we bier, maakten grapjes onder de vrienden en werden aangesproken op ons vermogen om lastige klussen voor elkaar te krijgen. Vuilnis buiten zetten, afvoeren ontstoppen, dakgoten reinigen.

Toen hebben ze ons verteld dat we moesten leren met onze emoties om te gaan. Dat het ok was om te huilen, en zo. Omdat wij altijd proberen te doen wat onze vrouwen ons zeggen probeerden we dat ook. Metrosexuelen, huismannen, mannen met babybuideltjes die aan bloemsierkunst deden en iets kunstig deden met macramé en breiwol.  Dat is het resultaat. Sommigen vonden het een verademing. Anderen minder.

We zijn wat op de dool. We mogen nu bleiten, maar wat nog? Naar fraaie rondingen kijken en commentaar geven? Truitjes met ‘cleavage’ in zeer fijn katoen dragen? Complimentjes geven?  Gewoon niets zeggen? Zonder dat het geïnterpreteerd wordt als veelzeggend zwijgen (als we niets zeggen is het omdat we niets te zeggen hebben. zo simpel is ons bestaan).

Sommigen durven het al, maar krijgen daarbij te maken met de hoon van de rest van het roedel. De bierdrinkende, voetbal kijkende, zweterig ruikende neanderthalers van de VVV club. Voertuigen, Voetbal en Vrouwen.  Wij zijn een sterk verbond! Maar de barsten worden zichtbaar. Meer en meer! Geef ons nog een eeuw of twee en we kunnen weer met gelijke wapens strijden tegen en met de vrouwen, die ons nu naar hartenlust de kaas van het brood afpikken.

Leve de internationale mannendag en al die venten die er zich al bewust van zijn!

 

 

44