Kathleen, één met de zee

by Guido

11/04/2016

Kathleen Rutten is een kind van de zee. Wanneer ze gaat zeilen, voelt ze zich vrij. En op die momenten ziet Kathleen zich het liefst. 

 

Er wordt soms gezegd dat wie het zeilen beu is, ook het leven moe is. Kathleen zal dat zeker beamen. Ze groeide op tussen de boten, het strand en de golven. Ze heeft er nog geen afscheid van genomen en is ook niet van plan dat snel te doen. Integendeel. Een boeiend professioneel leven wordt afgewisseld met zoveel mogelijk zeelucht.  Op onze Noordzee, maar ook daarbuiten blijft de fascinatie voor de weidsheid van het water.

Leven en zeilen op een boot, er bestaat niets opener en eerlijker. Het gaat over het nemen van je verantwoordelijkheden. Er kunnen letterlijk mensenlevens van af hangen. Tegelijkertijd lijken alle kleine beuzelarijen zo nietig. Je vraagt je af waarom je hoofd er zo vol van kan lopen. Het wordt nietig als je wegzeilt van het land. Daar gaat het over in dit leven. Perspectief, afstand en beslissingen nemen. Kiezen voor de juiste mensen om je heen en zoveel mogelijk ballast vermijden. Beseffen waar je echt voor staat.

Zo zie je wat er toe doet, en wat je echt graag ziet aan jezelf en aan anderen.

Rechtzetting: Kathleen geeft les aan Hogeschool Thomas More, niet aan de Karel De Grote Hogeschool zoals we op de backcover van onze folder vermeldden. 

 

Jouw verhaal op onze blog en de backcover van onze folder? Stuur dan zeker een mail naar stories@e5mode.be, samen met een foto van jezelf. En misschien sta jij binnenkort ook wel eens in de schijnwerpers!

0