Kim laat asielhonden uit

by Sandra

09/11/2015

“Die wandelingen maken hen én mij gelukkig”

Naam: Kim Vernimmen

Leeftijd: 34

Beroep: baat samen met haar zus het hondenkapsalon SisterDogs-Yorki uit

“Op zaterdagochtend wandel ik heel wat kilometers. Dan laat ik de honden van Dierenasiel Blauwe Kruis in Wommelgem uit.

Rond 10 uur staan ze mij en de andere vrijwilligers al kwispelend op te wachten en pas rond 13 uur zitten alle honden opnieuw in hun hok. En af en toe krijgt er eentje een nieuwe coupe in ons hondenkapsalon…”

Misverstand

“Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van een asielhond. Ze zijn onhandelbaar, onbetrouwbaar, agressief. Dat klopt helemaal niet: het zijn honden die door omstandigheden in een asiel belanden. Hun baasje werd te oud, een gezin kon de zorg niet meer aan of verhuisde… Natuurlijk moet ik elke keer de tijd nemen om vertrouwd te raken met een dier, maar dat duurt nooit lang. De meeste asielhonden zijn zo dankbaar. En de honden die gedragsproblemen vertonen, krijgen begeleiding op maat. Ook hen zie je evolueren.”

 

Nieuwe thuis

“De liefde voor honden heb ik van thuis uit meegekregen. Zo vonden mijn zus en ik ooit een hond aan zee en dus besloten mijn ouders dat hij het perfecte gezelschap was voor de Yorkshire die we toen al hadden. Later adopteerden zowel mijn ouders als mijn zus een hond uit het dierenasiel. Toen besefte ik hoe erg ze daar de hulp van vrijwilligers kunnen gebruiken en dus bood ik mij aan.

De wandelingen met de honden maken me gelukkig, bovendien helpt een grondige knip- en verzorgingsbeurt hen sneller aan een nieuwe thuis. Telkens dat gebeurt, voel ik me trots en blij!”

 

Zou u overwegen om een asielhond in huis te nemen? Of net als Kim vrijwillig met honden te gaan wandelen?

Laat het ons weten!

0