Red de wereld, geef complimenten

by Céline Delodder

01/03/2016

Momenteel staat er maar één dag in het jaar in het teken van complimenten geven. Jammer. Het zou elke dag zo moeten zijn. Want met complimenten kunnen we de wereld een beetje redden. Complimenten krijgen én geven maakt namelijk gelukkig. En gelukkige mensen maken de wereld beter. Word de held van de dag en strooi die complimenten rond in je omgeving. Vijf gelukkige ‘slachtoffers’.

Red je collega’s (en je bedrijf)

Superhelden kunnen vliegen, mensen die je moet redden niet. Die hebben pluimen nodig. Stel: je collega zit vast met een project. Hang de held uit. Geef een compliment. Want op het moment dat zij een pluim van je krijgen, geef je hen de positieve feedback die ze nodig hebben. Een goed gevoel geeft motivatie en verhoogt de productiviteit. Voilà. Je hebt net je bedrijf gered. Je bent goed gestart. Op naar de volgende!

Red je vrienden en partner

Vertrouwen binnen een relatie bouw je ook op door het geven van oprechte complimenten. Ziet je partner of een vriend(in) er goed uit? Zeg het hen. Hebben ze last van een dipje? Lieve woorden maken gelukkig. De juiste woorden gebruiken op de juiste momenten, daar draait het dan om. Zuinig zijn met je complimenten is dus helemaal niet nodig. Ondertussen ben je al goed op dreef. Goed bezig.

Red je naaste omgeving

Geluk veroorzaakt vaak een vlindereffect. De gecomplimenteerde voelt zich helemaal gelukkig dankzij jou. En dat gevoel geeft die persoon maar al te graag door – al dan niet bewust. Geluk straalt namelijk af op anderen. Net als een vlinder fladdert het van de ene persoon naar de andere. Dat allemaal dankzij jouw kleine, nobele daad. Je wordt al een echte professionele held.

Red een wildvreemde

Echte helden gaan ver. Ze redden ook mensen buiten hun omgeving. Word ook een held en geef eens een compliment aan de persoon naast je op de trein. Of aan de dame aan de kassa. De meneer die de toiletten kuist. Gewoon. Iemand. Je maakt er zeker en vast hun dag mee. Heb je nou net weer iemand gered? Je bent een echt voorbeeld.

Red jezelf

En natuurlijk, vergeet jezelf niet. Je bent geen held als je anderen complimenten geeft, maar nooit wat positiefs tegen jezelf zegt. Tenslotte verdien jij het ook om complimenten te krijgen. Dus: trek die cape aan. Ga voor de spiegel staan. Poseer alsof je superman/vrouw bent. Geef jezelf een compliment. Glimlach. En maak je dag zo mooi als jezelf. Je bent een volleerde held nu. Ga en verspreid die vreugde om je heen.

Ben jij een held? Vertel ons in een reactie op Facebook wat het mooiste compliment is dat je ooit hebt gekregen/gegeven.      

47
Getagged als: