Spiegeltje spiegeltje

by Sandra

03/12/2015

Spiegeltje, spiegeltje op het plein, wie kreeg er een mooi compliment in de zonneschijn?

1 maart 2015 zijn we begonnen. Toen was het internationale Complimentendag. Een van onze favoriete dagen. Wij vonden dat deze dag wat langer mocht duren dan 24 uur, dus hebben we de rest van het jaar zoveel mogelijk complimenten uitgedeeld. Omdat niets meer deugd doet en je meer laat stralen dan een welgemeend compliment. Hoe deden we dat? We bouwden de grootste complimentendouche ter wereld in het Centraal Station. We organiseerden een casting, waarbij alle kandidaten overladen werden met complimenten door een strenge jury. We maakten chocolaatjes, met complimentjes in de winkels.

En onlangs gingen we de straat op om dit complimentenjaar in schoonheid af te sluiten.

Op straat. Want als we op straat een spiegel of vitrine voorbijlopen, dan kunnen we daar niet langslopen zonder even te kijken. Naar ons spiegelbeeld. We doen dat snel en stiekem.

En terwijl we onszelf ‘checken’, horen we meestal onze eigen stem. Zie ik er wel goed uit? Staat dit kleedje mij wel? Ligt mijn haar goed? Help, ik had andere schoenen moeten aantrekken. Veel vragen, veel bedenkingen. Zelden zijn ze positief. We zijn zo streng voor onszelf. Of zit dat bij jou anders?

Maar stel je voor. Zou het niet leuk zijn als die spiegel kon antwoorden? Als hij ons geruststelde dat we er best mogen wezen?

Onze complimentenspiegel stond opgesteld in Gent en de hele dag verrasten we toevallige voorbijgangers met een persoonlijk compliment.

 

Geef jij vaak complimentjes? Hoe zou jij reageren op deze spiegel?

Wij horen het graag…

10