Wat als … u uw collega een make-over mocht geven?

by Sandra

07/10/2015

Misschien draagt uw collega altijd jeans en wilt u haar wel eens in een jurkje zien? Of hebt u wat fleurigers in gedachten dan de donkere kleuren die ze gewoonlijk draagt?

Collega’s Katrien, Mieke, Leen, Marjan en Karin gingen de uitdaging aan. Het resultaat was een heerlijke verwendag met tips, make-up, pasbeurten en een indrukwekkende metamorfose!

Katrien, Mieke, Leen, Marjan en Karin zijn niet alleen collega’s bij VDAB, maar ook vriendinnen. Ze maken elkaars werkdag nog leuker, spreken af na de uren en… gaan wel eens samen shoppen. Onlangs kochten drie van hen zelfs hetzelfde jurkje bij e5. Als dat geen teken van collegialiteit is…

De uitdaging: een make-over van de collega’s

Om die collegialiteit nog een extra duwtje te geven, nodigde e5 de vrouwen uit voor een verwendagje. En niet zomaar één: de collega’s mochten elkaar restylen! Het resultaat was verrassend, en de reacties… super positief.

Leen

Haar stijl: vrouwelijk en casual

Dit wouden de collega’s: “Leen kleedt zich vrouwelijk, maar grijpt toch te vaak naar een eenvoudige jeans. Het mag wat eleganter…”

De keuze: een zwarte broek met hoge taille en een bloesje met dierenprint

Wat vindt Leen? “Die hoge taille vind ik heel mooi en de print op het bloesje maakt het minder klassiek. Ja, ik voel me goed in deze outfit.”

Mieke

Haar stijl: casual en sportief

Dit wouden de collega’s: “Mieke draagt vaak donkere kleuren, bovendien zien we haar vooral in jeans. Het mag wat eleganter en kleurrijker dus.”

De keuze: een zwarte glittertrui en een bordeaux rokje

Wat vindt Mieke? “Mijn eerste reactie? ‘Nee, dat zou ik nooit kopen!’ Maar verrassend genoeg stond het me wel, ik zou het zelfs durven kopen… Vooral de glittertrui spreekt me aan en de schuine rits vind ik een leuk detail.”

 

Marjan

Haar stijl: basic en casual

Dit wouden de collega’s: “Marjan zien we vooral in jeans of in een jurkje. Haar favoriete kleuren zijn rood, blauw en zwart. Hoe zou ze met zachte tinten staan?”

De keuze: zwarte broek, bloesje met drukke print en witte cardigan

Wat vindt Marjan? “De witte cardigan was meteen favoriet. Hij kan elke combinatie aan. Het bloesje met de gedurfde print is iets nieuws voor mij, maar ik zou het meteen dragen!”

Katrien

Haar stijl: zakelijk en sportief

Dit wouden de collega’s: “We zien Katrien te weinig in een jurkje. Ook de kleuren – haar favorieten zijn zwart en blauw – mogen wel eens wat fleuriger.”

De keuze: fleurig jurkje + stoer vestje en pastelblauwe sjaal

Wat vindt Katrien? “Ik had eerst mijn twijfels: een mooi jurkje in combinatie met een jeansjasje? Maar die mix blijkt te werken: meisjesachtig plus stoer, echt geweldig!”

 

Karin

Haar stijl: casual en sportief

Dit wouden de collega’s: “Karin draagt meestal een jeans en grijpt vooral naar zwart en blauw. Voor haar een jurkje graag!”

De keuze: felblauwe jurk en donkerblauw leren jasje

Wat vindt Karin? “Eerst voelde ik me onzeker over de blauwe jurk. Ik zou er nooit naar grijpen. Maar toen ik ze aantrok, kwam de klik er. Verkocht!”

 

8