Lang leve lieve papa

by Céline Delodder

08/06/2016

Mijn papa zei me vaak dat “Vaderdag nergens voor nodig was” en dat hij helemaal niets hoefde. Als kleine ukkepuk trok ik me daar absoluut niets van aan en maakte ik steevast een mooie tekening voor hem. Nou ja, mooi … ik maakte een tekening. Laten we het daarop houden. Gaf ‘m een cadeautje. Vertelde hem 100 keer hoe graag ik hem wel niet zie. En genieten dat hij deed. Nog altijd trouwens. En met deze gebaren maak ik hem altijd blij!

Samen genieten

Een tip die ik ook gaf voor Moederdag, want beide ouders houden ervan om met jou te genieten. Doe iets met je papa waar hij werkelijk dol op is. Ga met hem uiteten (ik neem de mijne graag mee om ribbekes te gaan eten) en ga mee in zijn passies, hobby’s en interesses. Als jouw vader verzot is op parachutespringen terwijl jij eigenlijk hoogtevrees hebt moet je natuurlijk niet meedoen. Maar het feit dat hij ‘zijn’ momenten met jou kan delen vindt hij sowieso al fantastisch – of je nu aan de zijlijn staat of meedoet.

Tip: laat zijn grootste droom uitkomen. Is er iets wat hij altijd al eens wou doen? Wel dan, nu is het moment aangebroken.

Met een knipoog

Vier Vaderdag met een dikke knipoog naar het verleden. Wat deden jullie vroeger, en waar heb jullie de beste herinneringen aan overgehouden? Tijd om die momenten opnieuw te beleven – mits een kleine upgrade. Dat ontbijt op bed ziet er al wat beter uit dan toen je vijf jaar was, en dat geldt ook voor de verpakking van zijn cadeaus. Je tovert gegarandeerd een lach op zijn gezicht en jullie genieten samen van de mooie herinneringen.

Tip: maak net als vroeger een schattige tekening voor je papa. Vraag ‘m of hij het aan de koelkast gaat hangen. Wedden dat hij, uit pure nostalgie, jouw kunstwerk tentoonstelt?

Daddy-time

Misschien vindt je papa het (net als mama) leuk om gewoon eens te genieten van wat me-time. Geen zorgen, geen kinderen, geen vrouw: pure rust. Het hele huis voor hem alleen betekent dat hij een dagje zijn ding kan doen. Of hij nu wil klussen of een film wil kijken: het is zijn dag en niemand kan hem storen. En dan neem je maar je mama mee uiteten in plaats van je papa …

Tip: zorg ervoor dat er wat lekkers voor hem in de koelkast staat. Zo moet hij werkelijk nergens meer rekening mee houden en is hij he-le-maal vrij.

Cliché is oké

Met een cliché is er eigenlijk helemaal niets mis. Neen, echt. Die das die je voor hem wou kopen? Gewoon doen. Dat paar sokken is ook goed. En met die fles wijn doe je evenmin iets mis. Je zou denken dat die ‘standaard’ cadeaus afgezaagd zijn, maar elk stuk dat je papa van jou krijgt is voor hem belangrijk. Het komt tenslotte van jou. En wie zegt dat zijn nieuw paar sokken saai moet zijn? Superman-sokken zijn ontzettend cool, handig én perfect voor super-vaders.

Tip: wij gaan op onze website voluit voor de hipste clichés. Een papa-shop boordevol goeie ideeën dus.

En wat doe jij op Vaderdag? Laat het ons weten in een reactie!

Musthave clichés voor papa
25
Gepost in: Tip, Getagged als: