Mannelijker gezegd dan gedaan

by Céline Delodder

03/05/2016

Musthaves en kledingtips voor vrouwen vind je zowat overal. Maar voor mannen gaat dat net iets minder op – en daar gaan wij niet mee akkoord. Ontdek hier de vijf musthaves die elke man in zijn kleerkast moet hebben!

Gevestigde waarde

Minstens één blazer of kostuumvest in je kast hebben hangen is een must. Het is namelijk een tijdloos stuk dat je voor zowat elke gelegenheid kan dragen. Kies voor klasse, elegantie en stijl met marine- of koningsblauw of ga voor klassiek zwart. De combinatiemogelijkheden zijn onneiding: met een T-shirt of hemd, jeans, chino of kostuumbroek – een blazer maakt je outfit altijd net iets beter. Let er wel op dat je enkel het bovenste knop van je vest dichtdoet (of de middenste knop als je een vest met drie knopen draagt).

Das iets voor mij

Altijd handig om een das in je kast te hebben. Je weet namelijk nooit wanneer je naar een feestje of event moet gaan waar het dragen van een das verplicht is. No tie, no party. Je kent het wel. Net zoals je het vast wel kent dat je net op zo’n momenten niet de juiste das zal vinden. Een probleem dat je uiteraard kan vermijden als de perfecte das al in je kast hangt. En voor wie steevast worstelt met het knopen van een das: Barney Stinson heeft sowieso ook hard moeten oefenen om zijn techniek te perfectioneren.

Iets voor hem(den)

Een kleerkast zonder hemden is zoiets als champagne zonder bubbels. Of bier zonder schuimkraag. Maar de juiste hemden in je kast hebben hangen is dan weer de kers op de taart. Jammer genoeg is het geen sinecure om de juiste maat, snit en kleur te kiezen. We weten het. Vraag daarom best raad wanneer je hemden gaat kopen. Voel je het angstzweet al uitbreken bij de gedachte dat je misschien wel twintig stuks moet passen voor je jouw droomhemd hebt gevonden? Denk dan hieraan: er gaat nooit meer een fout stuk in je kleerkast hangen, je gaat er nog beter uitzien én je comfort neemt gegarandeerd toe.

Een paar schoenen

Investeren in de juiste schoenen is iets waar de gemiddelde man aan durft voorbij gaan. Of ze stellen zich tevreden met één paar goede schoenen. Je voeten worden daar nochtans niet vrolijker van (en je outfits ook niet). Begin met te investeren in een klassevol donkerbruin paar. Zwart lijkt misschien de meest logische keuze, maar je zal al snel merken dat bruin gemakkelijker combineert. En echte stijliconen passen hun riem en horloge aan het kleur van hun schoenen aan. Zei er iemand onweerstaanbaar?

Eigen stijl

Wie nu de wenkbrauwen fronst, luidop lacht of een ‘kumbaya’ gevoel krijgt: de echte musthave blijft wel degelijk je eigen stijl. Je hoeft jezelf niet te verplichten om elke dag iets te dragen omdat het modieus of stijlvol is. Er écht goed uitzien begint namelijk bij je fantastisch te voelen in je outfits. Dat goede gevoel krijg je pas als je echt je eigen stijl hebt ontwikkeld, zodat je 100% jezelf kan zijn.

Kies nu jouw musthaves op onze webshop of in één van onze winkels! Want in onze winkels krijg je er nog eens persoonlijk stijladvies bij – helemaal gratis. Ben je al onderweg?

Ontdek onze musthaves
0