7 tips om je kleerkast op te ruimen

by Céline Delodder

09/03/2017

De meeste vrouwen kennen het probleem van de overvolle kleerkast wel. Het kan dan ook geen kwaad om die om de zoveel tijd eens goed uit te kuisen. Wij geven je alvast enkele tips om je hiermee te helpen.

1) Bel een vriendin

Met een vriendin is het niet alleen gezelliger maar heb je meteen ook morele steun. Kies voor de eerlijkste uit je vriendengroep: zij zegt je namelijk zonder schroom welke stuks je écht niet meer staan. Na de grote kuis kan je trouwens gezellig met haar gaan shoppen. Tip: maak samen een afspraak bij onze personal shopper service! Tijdens een gratis, professionele styling sessie ontvangen jij en je vriendin persoonlijk stijladvies én stellen jullie unieke outfits samen die jullie op het lijf zijn geschreven. Zo vul je de gaten in je kleerkast op met waardevolle items en vermijd je miskopen.

2) Haal alles uit de kast

Letterlijk en figuurlijk. Haal per meubelstuk dat gevuld zit met kleren alles eruit en begin zo met je selectie. Door in fasen te werken bewaar je het overzicht en hoef je niet per se alles op orde te krijgen in één dag – want het opruimen van je garderobe vraagt vaak wel een flink paar uren werk. Met een muziekje, hapje en drankje (en je vriendin) gaat de tijd gelukkig veel sneller voorbij …

3) Werk met een dozensysteem

Een doos om te houden, een doos om weg te smijten, een doos om weg te geven en een doos met twijfelgevallen. Kapotte kleding vliegt – uiteraard – in de wegsmijt-doos. Kleding die je gewoon niet meer draagt kan je net zo goed weggeven. Zo kan je ons er bijvoorbeeld gelukkig mee maken. Onze Oxfam-actie gaat namelijk op 13/09/2017 van start, en per gevulde Oxfam-zak krijg je een bon t.w.v. € 10. De opbrengst gaat dit jaar onder meer naar een project in Zuid-Soedan en andere conflictgebieden die noodhulp kunnen gebruiken.

4) Wees echt streng

Kledingstukken die al meer dan twee jaar in je kast hangen te hangen ga je dit jaar heus niet opnieuw aandoen. Twijfel je over vroegere favorieten? Stel jezelf dan de vraag of je het nu nog zou kopen in de winkel. Is het antwoord neen, dan weet je in welke doos dat stuk vliegt. Alle items die te groot, te klein, te saai, te passé, te dit of te dat zijn zwier je ook meedogenloos de kast uit. Heb je direct plaats voor die nieuwe stuks waar je veel plezier aan gaat beleven.

5) Hoe wil je eruit zien?

Je stijl verandert sowieso met de jaren. Bedenk je hoe je er nu graag wil uitzien, wat je graag uitstraalt en welke look het best bij je past. Op basis daarvan kan je ook al heel wat stuks die niet langer bij die nieuwe stijl passen wegdoen. Roep hier gerust de hulp in van je vriendin! Geef een mini modeshow en laat je zo vlot verder helpen. En zoals we hierboven al tipten: maak een afspraak met één van onze personal shoppers. Gratis stijladvies op maat, een gezellige namiddag (met je vriendin) en een nieuwe, unieke look om in te stralen. Dat zijn heel wat vliegen in één klap.

6) Stel een doel op

In welke mate moet je kleerkast worden uitgedund? Met een doel voor ogen gaat het opruimen sowieso veel vlotter. Je gaat sneller streng zijn voor jezelf, want dat doel wil je natuurlijk wel graag halen.

7) En nadien?

Na de grote opkuis kan het zijn dat je zoveel hebt weggedaan dat er misschien wel dingen missen. Het kan namelijk goed zijn dat je nu te weinig leuke bloesjes hebt om te combineren op je jeans, of dat je een toffe zomerjurk ontbreekt. Stel dus je shoppinglijst op en ga – met je Oxfam-cheques – winkelen! Orden je kleerkast: hang alle kledingtypes bij elkaar. Broeken bij broeken, bovenstukken bij elkaar, jurken in één kast … Het maakt een toekomstige opkuis heel wat simpeler. Tip: hang je pas gewassen stuks terug in je kast en draai de kapstok in de tegengestelde richting van de rest. Merk je na een tijdje dat die kapstokken nog altijd zo hangen, dan weet je meteen wat je wel en wat je niet draagt.

Kleerkast opgeruimd? Kom je oude kleren dan zeker bij ons leveren, want zoals we eerder al zeiden krijg je bij ons per gevulde zak een korting bon ter waarde van 10 euro*! Ideaal om die gaten in je kleerkast toch een klein beetje op te vullen.

*De bon is geldig bij aankoop vanaf € 50.
314