8 tips voor een succesvolle solden-trip

by Céline Delodder

29/06/2016

Hoera, het is weer zover: de solden zijn in ’t land! Je helemaal laten gaan zonder je budget écht in gevaar te brengen. Het is een fijne tijd voor de shopping liefhebbers en fashionista’s onder ons. Maar shoppen tijdens de solden kan ook wel eens wat stress geven – behalve met deze 8 tips.

Comfort boven alles

Draag gemakkelijke kledij en vermijd een teveel aan laagjes. Hoe minder kleren, hoe sneller jij je kan aan- en uitkleden om nieuwe stuks te passen. Je hoogste paar hakken aandoen onder een strakke jurk en 7 andere lagen is dus niet zo’n goed idee als je de dag comfortabel wilt doorkomen.

Wat heb je écht nodig

Pluis je kleerkast op voorhand uit en bekijk kritisch wat je nodig hebt. Uiteraard hoef je je niet te beperken tot de stuks die aan vervanging toe zijn of nog ontbreken in je kleerkast, maar alleen maar foliekes kopen is ook niet zo’n goed idee. Je wilt tenslotte toch dat je jouw aankopen nog een tijdje kan dragen?

Stippel een route uit

Kies op voorhand naar welke winkels je wilt gaan en stel een route op. Probeer de shopping dag vroeg te beginnen: in de voormiddag is het meestal een pak rustiger dan in de namiddag. Vermijd ook drukke winkelstraten zoal de Meir in Antwerpen of de Veldstraat in Gent. Ga naar buurten waar ze leuke winkels hebben maar waar niet de volledige stad naartoe trekt. Solden scoren wordt dan heel wat fijner!

Verken de winkels

Je bent best om al eerder eens in de door jou gekozen winkels te gaan neuzen. Zo kan je meteen bij de start van de solden naar die specifieke items grijpen en verlies je geen tijd met rondkijken in elke winkel.

Een beetje wachten

De stuks waarvan je niet 100% zeker bent of je ze echt graag wilt (voor die prijs), die kunnen heus nog wel even wachten. Want geduld loont: de hoge kortingen die je op het einde van de solden krijgt zijn altijd een leuk geschenk.

Leg een budget vast

Met een budget is het gemakkelijk om strenger te selecteren en zo miskopen te vermijden. Je kan jezelf wél toelaten om tot een bepaald bedrag over je budget te gaan, mocht je bv. een prachstuk tegenkomen.

Ga niet met een groep

Met te veel mensen ga je elkaar ophouden en dat zorgt dan weer voor wrevel. Tijdens het shoppen wil je koopjes scoren – en geen uur op al je vrienden en vriendinnen staan wachten. Heb je kinderen maar plan je niets voor hen te kopen? Dan regel je beter een babysit om het je gemakkelijk te maken.

Online shoppen

Geen fan van al die drukte? Begrijpelijk. Gelukkig kan je ook solden scoren vanuit je luie zetel. Online shoppen doe je op je gemak, zonder je ook maar ergens druk in te hoeven maken. Weg drukte, weg stress. Op onze webshop kan je je alvast helemaal laten gaan. 

78