Fantastische feesten volgens Céline

by Céline Delodder

05/12/2016

Binnenkort is het weer zover: de feestdagen staan voor de deur! Ik ben altijd al dol geweest op de feestperiode. Gezellige sfeer, kerstmarkten, cadeautjes, lekker eten en vooral: de kans om me op te kleden. Een perfect feest is eigenlijk best simpel voor mij. Mijn feesttips deel ik dan ook graag met jullie!

Gewoon gezellig

Gezelligheid en plezier staan centraal voor mij – en dat wil zeggen dat alle aanwezigen ook echt aanwezig ‘moeten’ zijn. Het begint bij de keuze van je maaltijd: zo’n zelfgemaakt vijf-gangen diner is heerlijk … maar het betekent wél dat er altijd wel iemand in de keuken bezig is. Bovendien verlies je veel tijd met het maken van je eten, eerder dan gezellig samen aan tafel te zitten. Met een kaasschotel, gourmet of teppanyaki heb je ook lekker en fancy gegeten. Niemand heeft zich druk staan maken in de keuken, iedereen kan genieten van een smaakvol diner én van elkaar. Perfect, toch?

Goed genieten

Ik vind het super om mensen te verwennen. En de feestdagen zijn de ultieme gelegenheid om er volledig voor te gaan. Als cocktailliefhebber maak ik er een zaak van om het aperitief tot in de puntjes te verzorgen en haal ik mijn beste flessen boven. Een apero-topper? De Martini cocktail: gin en vermout maken je maag wakker en zorgen ervoor dat je wat meer honger krijgt. Wie de bubbels moeilijk links kan laten liggen valt te verwennen met een champagnecocktail. Mijn favoriete combinatie: champagne met een scheutje cognac.

Gaaf gekleed

Elke gelegenheid waarvoor ik mij kan opkleden is er één die ik met beide handen aanneem. De feestdagen zijn hét moment om ervoor te gaan. En hoe beter dan met een flinke portie glitter? De zwarte jurk van D’Auvry is met de subtiele open rug en afwerking met pailletten dan ook de gedroomde feestjurk. Dit kleedje zou ik dragen met zwarte, doorschijnende panty’s met zo’n naad op de achterkant van de benen. Een beetje lurex in je panty laat je zelfs nog meer stralen. Krijg ik het fris, dan zwier ik het zilverkleurige vestje van Liberty Island over m’n schouders. Draag je hoogste hakken onder deze tenue en ga voor een donkere oog make-up met gouden toets. Aangezien ik niet zonder lipstick kan zou ik nog een glanzende, framboosrode kleur op mijn lippen smeren. Wie fan is van accessoires kan de look afwerken met een subtiele oorbel en armband.

Graag geven

Cadeaus krijgen is zeker leuk. Dat ga ik absoluut niet ontkennen. Alleen is het geven van cadeaus nóg leuker. Het hele proces eigenlijk: de juiste cadeaus voor de juiste personen kiezen, het inpakken en dan, le moment suprême: het afgeven. Of ze het papier nu openscheuren of voorzichtig losmaken, ’t is en blijft altijd spannend. Het gezicht van de ontvanger zien opfleuren als ze blij zijn met hun cadeau, dat is echt een zalig gevoel. Dát is pas feest. Veel hoeft het niet te zijn: het cadeau moet gewoon passen bij de persoon. En als het past, dan heb je sowieso iemand gelukkig gemaakt – hoe klein het cadeautje ook is!

Zelf tips voor een fantastisch feest? Deel ze met ons in een reactie! Wie nog op zoek is naar inspiratie kan uitkijken naar de volgende blogpost, met feesttips van styliste Sandra. En voor je nieuwe outfit is onze webshop dé oplossing voor je.

Shop Céline's feestoutfit
66