Fantastische feesten volgens Sandra

by Sandra

12/12/2016

Ik kijk altijd enorm uit naar de feestdagen. De gezellige sfeer in de huiskamers, kerstverlichting in de straten, naar de kerstmarkt gaan – goed ingeduffeld met muts, sjaal en handschoenen, een cafeetje binnenspringen om op te warmen … En niet te vergeten: samen in de zetel relaxen, onder een zacht fleecedeken. Met het haardvuur aan om nog meer te genieten van de warmte. Terwijl we ook genieten van lekker eten, een glaasje wijn en van eens goed bij te babbelen met de familieleden die je niet wekelijks ziet.

Gezelligheid troef

Ik hou enorm veel van gezelligheid, en samen genieten met familie en vrienden betekent veel voor mij. En wij maken het tijdens de feesten écht wel gezellig. Om zoveel mogelijk samen te zijn verdelen we het menu onder de schoonzussen – dit jaar ben ik verantwoordelijk voor de hapjes. Op tijd beginnen is de boodschap: het is een heuse opdracht om zoveel lekkers in elkaar te boksen. Ik heb trouwens ook niet graag pottenkijkers in de keuken … Maar met de juiste muziek op de radio kan ik echt uren in de keuken vertoeven én heel wat werk verzetten. Voor een feest durf ik al eens een speciaal gerechtje te maken en anderen te verrassen. Het aperitief vind ik het leukste deel van de hele avond, dus ik heb de jackpot gewonnen dit jaar. Me uitleven in de keuken staat voor mij zeker op het menu, net als anderen eens goed verwennen met een boel lekkere hapjes en passend drankje.

Heerlijk tafelen

Ik vind het altijd wel aangenaam om aan een mooi gedekte tafel te zitten. Ik apprecieer het echt enorm als iemand tijd heeft genomen om de juiste versiering uit te zoeken. Oog voor detail is echt een pluspunt, voor mij draagt dit namelijk bij tot de juiste feestsfeer. Mooie versiering is misschien maar een deeltje van het geheel, maar het maakt wel het plaatje compleet. De rest doe je natuurlijk allemaal zelf: de gezelligheid, daar zorgt het gezelschap voor. Stijf en saai gedoe? Niets voor mij! Met her en der een grapje, wat onnozel doen en gewoon voldoende amuseleute, daar maak je mijn feest mee compleet. Zolang er maar gelachen wordt!

Goed gekleed

De juiste outfit, dat is er één waar ik me goed in voel en waarin ik mezelf kan zijn. Op mijn werk laat ik anderen stralen, geef ik hen een outfit waarin ze zelfzeker kunnen zijn. Maar zélf stralen vind ik minstens even belangrijk – en dat trek ik door naar mijn gezin. Het is leuk om als gezin de deur uit te gaan en er allemaal piekfijn uit te zijn. Goed gestyled, allen met de juiste look. Het gebeurt al eens dat mijn kinderen mijn mening niet volgen, en dan hebben we een styling akkefietje. Tijdens de feestdagen doen ze wel extra hun best om voor mama (en zichzelf) te stralen.

Uitgaan, dat doe ik niet meer. Dat laat ik wel aan mijn kinderen over. Uitgaanskleedjes dragen, dat doe ik dan weer wel. Zwart is mijn favoriete kleur en meteen ook het perfecte kleur om tijdens de feesten mee uit te pakken. Het zwarte, aansluitende jurkje van Liberty Island is voor mij dé perfecte feestjurk. Door de afwerking met lurex toont de jurk erg luxueus. In combinatie met de zwarte blazer van hetzelfde merk, een subtiel juweeltje en bijpassende oorbellen is mijn look compleet. Of toch bijna … want last, but not least: nagellak. Tijdens de feestperiode mag het wat meer zijn en is rode nagellak de way to go.

Pakjestijd

Een kerstboom zonder cadeaus, da’s zoals bier zonder schuim. Mijn feestje is pas echt geslaagd met de juiste cadeautjes onder een mooi versierde boom. Hoe spannend is het wel niet om te zien hoe iemand jouw cadeau opent. Benieuwd wat er onder het papier schuilt, iedereen die toekijkt en alleen jij weet wat erin zit. Daar kan ik echt zo ontzettend hard van genieten. Zeker als ik erin geslaagd ben om het perfecte cadeau te bemachtigen. Natuurlijk is het ook super leuk om zelf pakjes te krijgen. Als kind was dat al het hoogtepunt van de avond, en dat is er precies toch nooit uitgegroeid.

Binnenkort vertelt e5-klant Greet Moens hoe haar perfecte feesten eruit zien. Intussen kan je in onze webshop en winkels inspiratie opdoen – maar kan je natuurlijk ook je eigen tips delen met ons in een reactie.

Shop Sandra's feestlook
90