Geluk zit in kleine dingen

by Céline Delodder

20/03/2017

Geluk zit vaak in kleine dingen. En omdat het vandaag, op 20/03/2017, de Internationale Dag van het Geluk is hebben wij een lijstje gemaakt met enkele van die kleine dingen. Zodat we er nog eens éxtra aan worden herinnerd dat geluk echt overal schuilt.

 1. Je favoriete liedje op de radio horen. Zo ben je die vervelende file (bijna) vergeten of zing je een slechte dag vrolijk weg.
 2. Een complimentje krijgen. Want goede dingen over jezelf horen sterkt je zelfbeeld. Even leuk trouwens als zélf een compliment geven aan iemand.
 3. Een knuffel krijgen van iemand die je graag ziet. Geeft datzelfde heerlijke gevoel als zelf een knuffel geven aan iemand die je na aan het hart ligt.
 4. Zonlicht op je gezicht. Vitamine D opslorpen, genieten van de warmte en samen met de zon stralen. Heerlijk.
 5. Eens lekker uitslapen doet je lichaam en je gemoed enorm goed. Zeker als je de hele dag nog wat mag luilekkeren en gewoon relaxen.
 6. Je favoriete kledingstuk dragen. Omdat het veel makkelijker is om je goed in je vel te voelen als je jouw favoriete kleding draagt.
 7. Slapen in vers beddengoed. Die eerste nacht in een verschoond bed slapen is altijd een pretje. Ruikt, voelt en slaapt lekker.
 8. De geur van vers gemaaid gras. De geur van vers brood. Verse koffie. Zeelucht. Zoveel dingen die lekker ruiken. Zoveel dingen om gelukkig van te worden.
 9. Iemand zoenen die je graag ziet is ronduit fantastisch. Wetenschappelijk bewezen – en je kan zelf gerust wat empirisch bewijs verzamelen.
 10. Het vrijdag-gevoel. Bonuspunten voor het weekend als het een zware werkweek was.
 11. In een kledingstuk passen waarvan je dacht dat het te klein was. Of je bent afgevallen, of je bent niet zoveel bijgekomen als je dacht. Beide opties zijn top!
 12. Vriendelijk zijn tegen vreemden. En bedankt worden met dezelfde vriendelijkheid.
 13. Hard lachen. Zo hard dat het zelfs een beetje pijn doet. Maar daar trek je je niets van aan.
 14. Felicitaties krijgen van je baas/bazin. Je bent goed bezig. Je had vast wel een vermoeden, maar nu weet je het zeker. Dag = direct goed.
 15. Jezelf zijn. Jezelf graag zien, anderen graag zien en graag gezien worden. Het begint allemaal bij jezelf.

Uiteraard is deze lijst verre van compleet – wie aanvullingen heeft is dus meer dan welkom! Zo bouwen we ‘samen’ een beetje aan ons eigen geluk. Iets wat we niet enkel op de Internationale Dag van het Geluk zouden moeten doen, maar élke dag. Toch?

103
Gepost in: Tip, Getagged als: