Meer stijl met een maatje meer

by Céline Delodder

07/10/2016

Een maatje meer mag gezien worden! Jezelf verbergen in te grote kledij of je zo onopvallend mogelijk kleden omdat je geen standaardmaat hebt gebeurt jammer genoeg nog vaak. Terwijl iemand met een maatje meer net meer heeft om te kunnen stralen … toch? Wij helpen je graag een handje vooruit om te durven stralen – want het mag wat meer zijn – met deze handige stijltips.

Niet te los, niet te strak

Te strak is voor niemand een goed idee. Het lijkt namelijk al snel alsof je uit je kleren gaat barsten. Als je dus een maatje kleiner neemt om slanker te lijken is dat eigenlijk helemaal geen strak plan. De kans is namelijk erg groot dat je zaken gaat benadrukken die je liever niet wilt benadrukken. Kies dus best de juiste maat uit de rekken en ga voor een stuk dat jouw mooie, vrouwelijke rondingen benadrukt. Met bodyhugging items is er niets mis (in tegendeel), maar body strangling items … wel die laat je maar beter links liggen.

Evenmin een goed idee: extreem losse kleding (ook wel bekend als ‘tenten’). Als je denkt dat je jezelf kan verstoppen in te grote kleding, dan denk je he-le-maal verkeerd. Te losse items gaan je juist breder doen lijken. Een beetje losser mag, het zit tenslotte ook zo lekker comfortabel, maar overdrijf niet. Zorg dat de vorm van je lichaam nog steeds wat zichtbaar is. Net zomin je een maat kleiner uit de rekken mag halen, laat je die grotere maat ook best hangen. Je kledij moet zoveel mogelijk de vorm van je lichaam volgen.

Kies voor kleur

Dat zwart afslankt is niet helemaal waar: eigenlijk heeft de kleur geen schaduw en absorbeert deze enorm weinig licht. Zwart kan dan al snel lomp ogen – of je nou een maatje meer of minder hebt. Wil je een zwart stuk dragen, kies dan kies voor een item in een lichtere stof. Hoe zwaarder het materiaal van je kledij, hoe zwaarderhet geheel gaat tonen. Met een maatje meer schitter je (letterlijk) in felle kleuren. Rood, felroze, smaragd … fel is jouw ding. Belangrijk: hou uiteraard ook rekening met je teint, haar- en oogkleur bij het kiezen van je felle stuks.

We gaan je nu natuurlijk niet gaan vertellen dat je al je donkere stuks uit je kleerkast moet dumpen. Een ‘kleurkast’ maken is heus geen slecht idee, maar donkere kleding is een echte must. In plaats van zwart kan je kiezen voor een andere variant, die wél licht absorbeert. Donkerblauw is bv. een klassiek en stijlvol kleur, en ook met chocoladebruin of antraciet ga je gegarandeerd schitteren.

Ga voor groot

Grote accessoires zijn jouw beste vrienden. Let op, we zeggen nu niet dat je oorringen ter grootte van je hoofd moet gaan kopen, of handtassen moet dragen waar je een heel leger in kwijt kan. Wél dat jouw accessoires ook een maatje meer mogen hebben. De meest gehoorde reden waarom je accessoires groter mogen zijn is dat je zogenaamd de aandacht zou moeten afleiden. Wij hebben geen idee waarvan je die aandacht zou moeten afleiden – want het draait tenslotte toch om jou en jouw look! Grote accessoires zijn simpelweg een ‘must’ omdat een accessoire in verhouding met je lichaamstype nu eenmaal mooier is. Je gaat iemand van 1m50 ook geen kanjer van een handtas geven …

Meer tips? Onze personal shoppers geven je met plezier raad om je te laten meer te laten stralen. En wie zelf nog handige tips heeft mag deze altijd delen in een reactie!

40