Musthaves voor elk type

by Céline Delodder

09/09/2016

Elk seizoen heeft zo z’n kleuren – en dan hebben we het niet over de modekleuren maar wél over de kleuren die bij je teint, haar- en oogkleur passen. Wij hebben per seizoenstype onze favoriete items uit de collecties gehaald. Check it out!

Lentetype

Lentetypes hebben vaak een ivoor- of perzikkleurige huid met een goudkleurige ondertoon. Deze types hebben vaak een fellere haarkleur. Denk aan geelblond, oranjerood en zacht bruin. Lentetypes hebben meestal blauwe of groene ogen, bruinogige lentetypes hebben vaak gouden en groene toetsen. Deze types zien er fantastisch goed uit in felle kleuren. Feloranje in al z’n tinten, frisse groenen en warme geeltinten. Maar ook in bleekbruin en kaki straalt dit type. Een vrolijk kleurenpalet voor een vrolijk seizoen: toepasselijk is het wel.

Shop musthaves voor lentetypes

Zomertype

Met hun lichte huid, lichte haarkleur en bleekblauwe of – groene ogen lijken zomertypes altijd wel het zonnetje in huis. En die zonnetjes stralen nog meer in de juiste kleuren! Zomertypes staan prachtig met lichte tinten: denk aan lichtblauw, pastelroze of zacht grijs. Maar ook donkere tinten, zoals diepblauw en aubergine laten zomertypes goed uitkomen. Een verrassende tint in dit palet is gebleekt geel: een felle variant op de beige- en ecru tinten. Even fel als de zon dus … een stralende verschijning waar je van kan meegenieten.

Shop musthaves voor zomertypes

Herfsttype

Herfsttypes hebben het qua kleren eigenlijk heel gemakkelijk. Ze hoeven slechts een blik naar buiten te werpen als de herfst in ’t land is om te weten in welke kleuren ze goed staan. Oranje in al z’n warme varianten, groen – zowel gedempt als donker –, warme bruintinten en uiteraard ook donkerroze en diepe, paarse kleuren. Een echt herfstpalet dus, net als de typische haarkleuren van deze types: met goudblonde, kastanjebruine en rode haren belichamen de herfsttypes hun seizoen voor de volle 100%. En net als de herfst stralen deze types een beetje mysterie uit door hun donker ogen. Diep, donkerblauw, zwartbruin of warm groen: in combinatie met hun beige huid krijg je een vleugje mysterie.

Shop musthaves voor herfsttypes

Wintertype

Een huid met een koele ondertoon en lichtroze blos, framboos roze lippen, donker haarkleur en donkere ogen? Neen, dit is geen beschrijving van Sneeuwwitje, wel een beschrijving van het ‘standaard’ wintertype. Herken je jezelf? Dan weet je vast ook dat je beeldig staat met felroze en opvallende blauwtinten. Maar ook het immer elegante zwart doet je stralen, net als zachte grijstinten. Wie houdt van een royale toets kan zich hullen in prachtig paars. Met hun koele look laten wintertypes je mode-hart in no time smelten.

Shop musthaves voor wintertypes

Weet je niet helemaal zeker welke kleuren écht bij je passen? Aarzel dan niet om onze gratis personal shopper service te testen! Maak hier jouw online afspraak voor een persoonlijke sessie modeadvies: http://www.e5mode.be/nl/extra-info/personalshopper.html.

25