Oversized done right

by Céline Delodder

25/10/2016

Wijde pijpen, brede broeken, truien waarin je bijna een gezin kwijt kan … Ja, oversized is overal. Deze trend is er één waar je zalig comfortabel in zit. Waar je zowel hip gekleed mee naar je werk kan gaan als knus in je zetel kan luieren. Maar simpel om te combineren? Niet altijd. Met deze tips & looks geven wij je alvast inspiratie.

Oversized + second skin

Als je de vorm van je lichaam niet helemaal wilt wegsteken, dan combineer je jouw oversized item best met een strak boven- of onderstuk. Je baggy jeans kan je vrouwelijker laten ogen door je denim te combineren met een nauw aansluitend hemd of een strakke T-shirt. Je bovenlichaam wordt in de verf gezet en volgt mooi de lijn van je lichaam – en op die manier verdwijn je niet in je kleding.

Wie goesting heeft om een oversized sweater te dragen kan deze combineren met een skinny jeans. Door te kiezen voor een strak onderstuk hou je jouw lichaam iets meer in balans. Bovendien lijken je benen langer en slanker doordat je voor zo’n los bovenstuk hebt gekozen: het enorme verschil in ‘strakheid’ geeft dus nog een extra leuk effect. Ook te proberen met een strakke kokerrok. Laat je niet tegenhouden en experimenteer met strak en oversized in jouw kleerkast.

Oversized + second skin

Oversized + oversized

Mag het voor jou wat meer zijn, dan kan je de trend à la Kanye West omarmen en er helemaal voor gaan. Durf voor een iets gewaagdere outfit te kiezen en combineer je baggy broek met die oversized trui. Een niet zo alledaagse outfit waar je best wel wat mode-lef voor moet hebben, maar oh zo cool. En ja. Oh zo comfortabel … wat misschien nog wel het beste van allemaal is aan de completely oversized outfit.

Voeg een bohemienne kantje aan je outfit en probeer eens je oversized trui op een lange rok te dragen. De maxiskirt is de modewereld nog lang niet uit (gelukkig maar) en fashionista’s durven het aan om ‘m te dragen met een brede trui en sneakers. Bohemienne met een coole toets? Het enige wat jij moet doen is durven! Je kan ook stap voor stap gaan natuurlijk. Begin met een klassieke look: lange (of korte) rok, simpele bloes of T-shirt en daarboven een losse (licht oversized) cardigan. Zo heb je de comfy trend vlot vertaald naar een makkelijk draagbare look.

Oversized + oversized

Oversized-lovers (en andere shopliefhebbers) kunnen zich uitleven op onze webshop of gaan snuisteren in één van onze winkels. Of je kan natuurlijk een gratis afspraak met onze personal shoppers maken voor extra stijltips. Hoe het ook zij: jouw oversized look ligt op jou te wachten …

39