Reis-noodzakelijkheden

by Céline Delodder

07/07/2017

Samen op reis: gezellig, romantisch, leuk. Behalve als je niet de juiste dingen in je valies hebt zitten – dan kan je reis al snel een kleine nachtmerrie worden. Deze noodzakelijkheden mogen dus zeker niet ontbreken in jullie valies.

1. Voldoende outfits

Zeker als het een warme vakantie wordt. Tot de conclusie komen dat je te weinig kleren mee hebt kan alleen maar miserie geven. Oké, je hebt dan wel een geldige reden om te shoppen. Maar eigenlijk … heb je toch helemaal geen reden nodig om te shoppen. Toch? Pro-tip: neem je hemden mee op reis (of andere dingen die makkelijk kreuken) dan is bescherming wel extra handig. Met een shirtcase kan je je kleding netjes opvouwen en zonder zorgen meenemen naar verre oorden. Want dankzij de case kreuken je spullen niet. Ook handig: op de terugreis een flesje lekkers mee? Steek het in je shirtcase zodat het zeker niet breekt.

2. Comfy pyjama

Op reis wil je genieten, relaxen en lekker slapen. Naast een goed bed komt ook een zalig zittende pyjama goed van pas. Vergeet deze dus zeker niet mee te pakken – en wie lang weg gaat neemt beter meteen 2 exemplaren mee. Per persoon natuurlijk. Trek je naar koude oorden (Finland! Alaska! Antarctica!)? Dan is een lang nachtkleed een goed idee. Mannen nemen uiteraard geen nachtkleed mee, maar een pyjama met lange broek en mouwen is wél perfect. Of korte broek en korte mouwen, voor als je het sowieso toch te warm hebt. Wordt het een zonnige, warme vakantie (Spanje! Mexico! Japan!)? Een short-pyjama volstaat. En weet je nog, die zwarte boxer? Ja, dat is dan weer de perfecte ‘pyjama’ voor hem.

3. Juwelen

Zeul geen tonnen mee, die ga je toch niet allemaal dragen. Neem een ketting mee die overal bij past, oorbellen die erbij passen, eventueel een matching armbandje en ring. Neem zeker niet je favoriete juweel mee – stel dat net jouw valies verloren raakt of dat net dan het slotje van je halssnoer het begeeft en je ‘m kwijtraakt. Zekere voor het onzekere en zo. Je snapt ons wel.

4. Veel panty’s

Twee paar panty’s die goed voor je bloedsomloop zijn, voor op het vliegtuig. Enkele getinte exemplaren om – voor wie er graag wat bruiner uit wilt zien –overdag (en ’s avonds) aan te doen. Extra panty’s voor als je een ladder hebt. Nog meer panty’s om lang te kunnen wandelen zonder dat je blaren krijgt. Met andere woorden: genoeg panty’s om een maand mee op reis te gaan.

5. Heel veel sokken

Maar van die hele aangename. Die waar je geen zweetvoeten in krijgt. Zoals die van Bamboo. Getest en goedgekeurd door collega David. Je kan zelfs 3 dagen met hetzelfde paar doen! Neen, echt. Maar neem toch maar voldoende sokken mee. Ook al doe je er drie dagen mee. Na een dag wandelen rond het Colosseum, een uitdagende bergwandeling in de Pyreneeën of New York te voet te verkennen ga je toch blij zijn om je sokken (die niet nat van het zweet zijn) uit te doen en in te wisselen voor een vers paar (waarin je je niet-zweetvoeten kan laten rusten) omdat het zo goed voelt.

6. Bergen ondergoed

Beter 5 extra onderbroeken dan 1 te weinig. Neem zeker die ene (of die vele) mee waar hij zo knap mee staat. Tip: een effen zwarte boxer kan perfect doorgaan als zwembroek! Uiteraard neem je beter jullie zwemgerief mee, maar je weet nooit. Een onverwacht zwemtochtje kan altijd gebeuren hé! En vergeet natuurlijk ook je eigen slipjes (en beha’s) niet.

7. Shapewear

Erg handig als je dijen tegen elkaar schuren. Wrijving kan veel pijn doen, zeker als je naar een warm land trekt. Warmte zorgt namelijk voor nog meer schuring. Zo’n figuur corrigerend broekje kan je al een heel eind vooruit helpen. Bonus: je kan zonder zorgen die super-strakke jurk aandoen én je voeten vegen aan hoeveel calorieën je verorbert. Want diëten op vakantie, dat doen we toch niet? En zo ben je jouw vakantiekilo’s meteen ‘kwijt’!

8. 1 (of 2) kleine paraplu’s

Ja, je vakantie kan je boeken, maar het weer niet hé. Een onverwachte plensbui kan je vakantieplannen behoorlijk in het water laten vallen (letterlijk zelfs). Tenzij je voorbereid bent! Een kleine paraplu die zowel in je rugzak als handtas past is dan ook aan te raden. Tip: een paraplu met een tijger op schrikt de regenwolken af. Uit schrik dat de tijger met z’n regendruppels begint te vechten, snap je. Zo trosteer je de regen, gewapend met de perfecte paraplu. Spotted: powerkoppel! Oh, en mannen. Geef maar toe, jullie dragen de paraplu maar worden er niet bepaald droger op. De oplossing voor die nattigheid is om simpelweg een regenjas mee te nemen.

Wat mag zeker niet in jouw valies ontbreken? Vertel het ons in een Facebook-reactie! Wie nog reis-noodzakelijkheden tekort komt kan deze nog gauw online shoppen. En in het geval je nog stijladvies voor op reis nodig zou hebben maak je in enkele muisklikken een afspraak met een personal shopper.

0
Gepost in: Tip, Getagged als: