Klein maar pittig

by Céline Delodder

25/05/2016

Kleiner dan 1m63? Dan durven termen zoals ‘schattig’ en ‘snoezig’ in de conversatie sluipen. Krijg je een aai op je hoofd. Kan je niet aan het bovenste rek in de supermarkt. Zie je helemaal niets als je niet vooraan staat op een festival of concert. Maar eigenlijk is dat allemaal niet zo erg. Neen. Wat écht vervelend is, dat is de perfecte look vinden voor jouw gestalte. Vijf tips om je van die frustratie af te helpen!

Go monochrome

Een paar centimeter groeien zonder hakken te dragen is mogelijk. Door je te kleden in één kleur lijk je namelijk meteen langer en slanker. Als je kiest voor een bovenstuk in een ander kleur dan je onderstuk breek je de zogenaamde ‘verticale’ lijn van je lichaam. Ton-sur-ton is dus de boodschap. Om een nog beter effect te bekomen kies je best voor een donkere kleur. Deze verlengen en verslanken namelijk altijd nét dat ietsje meer.

Go high

Wie groter wilt ogen draagt best een hogere taille. Je maakt je benen namelijk optisch langer – waardoor je er dus groter uitziet. Handig, want deze zomer is de hoge taille weer helemaal hip. Kies je dan toch voor een bovenstuk in een ander kleurtje, valt het meteen al minder op dat je wat kleiner bent. Je taille verbergen is zowat de grootste fout die je kan maken – zeker als je rondingen hebt. Ook losse kleding is algemeen genomen een no go voor de kleinere vrouwen onder ons. Want als je zwemt in je kleding lijk je namelijk nog kleiner …

Go small

Dat je wijd beter vermijdt geldt echt voor alle kledingstukken. Hoewel wijde pijpen dit seizoen echt hot zijn, is dit een trend waar je als kleinere vrouw beter niet aan meedoet. Een lichte bootcut kan geen kwaad, maar de populaire flared jeans haal jij best niet uit de rekken. Jij doet je figuur en lengte het meeste eer aan door te kiezen voor een broek met rechte pijpen of een skinny model. Wat je abso-zeker-weten-luut niet mag dragen? De driekwartbroek. Die snijden je been namelijk op de ‘foute’ hoogte af, waardoor ze een pak korter lijken.

Go less

Franjes, ruches, grote knopen, gigantische eyecatchers en handtassen waar je een leger in kwijt kan zijn stuk voor stuk items die je met een kleine gestalte beter kan mijden. Voeg je te veel volume toe aan je lichaam, dan benadruk je net dat je minder groot bent. Dat geldt dus (jammer genoeg) ook voor die hippe, grote handtassen. Tenzij je het ‘waar-gaat-die-tas-met-die-vrouw-naartoe’ effect wilt krijgen kies je beter voor een iets kleiner model. Wie per se een eyecatcher wilt dragen, draagt deze best zo hoog mogelijk. Lange kettingen zijn sowieso een aanrader: ze verlengen en versmallen jouw silhouet.

Go vertical

Verticale lijnen helpen je een handje in het ‘plegen’ van optisch bedrog. Daarmee bedoelen we niet dat je nu massaal veel kledij met verticale strepen moet gaan kopen (niet dat wij je tegenhouden als je dat écht wilt). Wat we wel bedoelen is dat je best kledij gaat halen met een mooie, verticale lijn in de naad. Als je een nog grotere verticale illusie wilt creëren zijn bovenstukken met een V- of U-hals jouw redding.

Heb jij zelf nog leuke tips om je wat groter te laten lijken? Aarzel niet om ze met ons te delen! 

Shop dit artikel
0