Stijltips voor grote vrouwen

by Céline Delodder

02/08/2016

Je hoort dagelijks iets over jouw “enorme lengte”. Mensen vragen grappend hoe het weer daarboven is (hilarisch). Een man vinden is blijkbaar moeilijk. Hakken zijn “uit den boze”. En zo kunnen we nog even verder gaan. Vrouwen groter dan 1m80 herkennen dit sowieso … en vinden het vaak vervelend om zo groot te zijn. Krom lopen om minder op te vallen? Niet doen! Met deze kledingtips kan je jezelf optisch verkleinen – én kan je zelfzeker stralen.

Hoge lengtes, lage tailles

Wil je jouw benen optisch verkleinen? Dan vermijd je best broeken met een hoge taille. Kies je voor een jeans met lage taille, dan lijkt het alsof je benen lager beginnen. Broeken met wijde pijpen helpen je een handje (of een beentje) om je benen korter te doen lijken. Natuurlijk zie je er even goed uit in een strakke broek, maar daarmee benadruk je wel je lengte. Je kan dit effect minimaliseren door er een langer bovenstuk op te dragen.

Verbreed je horizon(taal)

Als je kleiner wilt overkomen draag je best horizontale lijnen. Je kan je broekspijp omslaan of kiezen voor een bovenstuk met een opvallende zoom om je lichaam te onderbreken. Je kan natuurlijk ook aan de slag met accessoires. Met een riem deel je jouw lichaam in twee waardoor je meteen aan lengte inlevert. Met een grote handtas en opvallende sieraden doe je alvast ook al wonderen!

Beken kleur

Hoe groter je bent, hoe meer je jouw lichaam kan ‘onderbreken’ d.m.v. kleur. We gaven eerder de tip om als kleinere vrouw voor monochrome outfits te kiezen – iets wat je zeker niet wilt doen als je groter bent. Kies voor colour blocking: met kleurscheidingen verbreek je namelijk je lengte. Versterk het contrast door voor een licht bovenstuk te kiezen. Lichte kleuren geven iets meer volume en zorgen er zo weer voor dat je wat kleiner lijkt.

Stoute schoenen

Met enkellaarsjes onderbreek je jouw benen en lijken ze meteen wat korter. Wil je niet nog meer boven de anderen uittorenen, dan vermijd je best hakken (wat wij toch een beetje jammer vinden). Je kan het ook als een voordeel zien: platte schoenen zijn beter voor je lichaam dan hakken. Door je schoenen in een opvallende kleur te kiezen ga je jezelf ook optisch gaan verkleinen. Schoenen met een enkelbandje hebben hetzelfde effect als enkellaarsjes: door je benen ‘af te snijden’ lijken ze minder lang.

Klein of groot: jullie zien er goed uit zoals jullie zijn! Wees dus vooral trots op jezelf en kijk met trots naar je spiegelbeeld. Stralen doe je sowieso. Zelfs tips om nog meer te stralen? Deel ze met ons in een comment!

Shop onze musthaves voor grote vrouwen
20