Tips voor Moederdag: omdat mama’s toppers zijn

by Céline Delodder

04/05/2016

Mama’s: we vinden het zo vanzelfsprekend dat ze er elke dag voor ons staan. Dat we hen graag zien tonen we dan ook elke dag – maar slechts één keer per jaar vieren we hen. Leggen we hen eens extra goed in de watten. Met deze vier tips maak jij van Moederdag sowieso een succes!

Maak het persoonlijk …

Na al die jaren ken je elkaar al door en door. Wees niet bang om dat te tonen aan je mama. Want hoe kan je nu beter “ik zie je graag” zeggen dan door haar iets te geven dat alleen jullie twee begrijpen. Maak je cadeau dus zo persoonlijk mogelijk. Op Moederdag gaat het namelijk meer om wat je wilt zeggen aan je mama dan om wat je wilt geven. Je geeft haar iets waarmee je duidelijk maakt dat je haar en de band die jullie hebben echt waardevol is.

Tip: maak een boekje waarin jullie herinneringen kunnen opschrijven, inclusief leuke foto’s. Jij geeft de eerste aanzet en jouw mama kan het boekje aanvullen en met je uitwisselen.

… en maak het haar gemakkelijk

Ze heeft je geholpen met je huiswerk, leerde je wat hard werken is, verwerkte zonder verpinken die enorme hoop strijk en zette ook nog eens heerlijk eten op tafel. Soms schakelde ze de hulp in van de kuisvrouw of ging je uiteten omdat ze absoluut geen zin had om te koken. Maar waarom zou ze jou niet eens kunnen inschakelen? Bied je diensten aan en help je mama wanneer ze het echt eens nodig heeft. Jouw hulp zal sowieso in dank worden afgenomen!

Tip: geef je mama ‘tegoedbonnen’ met specifieke diensten waarmee ze een beroep op jou kan doen. Denk aan de taken waar ze echt een hekel aan of moeite mee heeft. Ook als jij ze vervelend vindt …

Geniet samen …

Je mama ‘vergat’ vast wel eens om zichzelf te voorzien in een flinke portie aandacht en verwennerij. Gelukkig ga jij dat niet vergeten! Ga op Moederdag iets met haar doen waar ze écht van geniet maar niet altijd de tijd voor vond. Je toont dat je interesse en aandacht hebt voor haar en dat je haar graag gelukkig ziet.

Tip: plan samen een leuke activiteit, zodat ze zelf kan aangeven wat haar verlangens zijn voor dé perfecte activiteit of uitstap.

… of laat haar genieten

Hoe graag ze haar kinderen ook ziet vindt ze het misschien net wel eens leuk om een moment voor zichzelf (en haar partner) te hebben. Zonder kinderen. Genieten in alle rust en stilte, een moment dat jij haar hebt gegeven. Of het nu een romantisch etentje, een weekendje weg of gewoon een door jou georganiseerde filmavond: zorg dat het haar moment is.

Tip: vraag raad aan je papa (of andere mama) hoe je zo’n dagje rust best invult. Het gaat er namelijk om dat je mama op en top gelukkig is op het einde van de dag.

Hoe vier jij Moederdag? Laat het ons weten in een Facebook comment! En voor wie nog naarstig op zoek is naar een cadeautje, kan gelukkig op onze webshop terecht voor leuke items.

0
Gepost in: Tip, Getagged als: