Welk lichaamstype heb jij?

by Céline Delodder

07/07/2016

We hebben allemaal een ander lichaamstype – en voor elk type zijn er looks waarin ze het meest stralen. Met deze tips gaat dat stralen sowieso een succes zijn!

De Appel

Heb je een rond buikje, bredere taille en smalle heupen? Zijn je armen en benen eerder slank en heb je een wat platter achterwerk? Dan ben je een O-type, beter gekend als een appel. Andere typische kenmerken zijn de kortere hals en afgeronde schouderlijn.

Vermijd sowieso te losse en baggy kledij. Je creëert beter meer vorm i.p.v. je lichaam te proberen verstoppen. Kies voor een drukke, smalle print en je ziet er meteen slanker uit. Let op: met een te grote print ga je jezelf verzwaren. Zet je benen extra in de verf en draag rokjes die tot op je knie of midden je dijbeen vallen. Je gaat beter niet té kort, want dan bestaat het gevaar dat je figuur naar een vierkant gaat neigen. Verleng jezelf door décolletés te dragen en trek zo de aandacht weg van je buikje. Je kan ook taille creëren door bv. een wikkeljurk of een riem in je taille te dragen. Zo geef je meer vorm aan je bovenlichaam en breng je jouw lichaam in balans.

Musthaves voor de appel

De Peer

Zijn je schouders smaller dan je heupen? Is je bovenlichaam redelijk fijn gebouwd en heb je een eerder smalle boezem? Dan heb je een A-figuur, oftewel een peer-vorm. Meestal heeft dit lichaamstype eerder een goed gevormd onderlichaam en niet een mooie, maar niet erg uitgesproken taille.

Combineer kleuren met elkaar: hul je onderlichaam in donkere tinten om te verslanken en je bovenlichaam in lichtere tinten om de aandacht te trekken. Kies voor kleding die je taille en bovenlichaam benadrukt. Een A-lijn jurk is het ideale model voor de peren onder ons: de rok van dit model valt namelijk net iets wijder waardoor je bredere heupen en dijen minder opvallen. Stralen doe je als je jouw schouders benadrukt door extra volume en vorm toe te voegen. Breng jouw figuur volledig in evenwicht door bovenstukken met een ronde hals te dragen en zo je schouders te verbreden.

Musthaves voor de peer

De Zandloper

Je schouders zijn even breed als je heupen en je taille is heel sterk gedefinieerd? Jouw gewicht is evenwichtig verspreid over je lichaam? Dan ben je een zandloper én in het bezit van zowat de meest gegeerde figuur. Vrouwen met dit X-figuur hebben vaker een vollere boezem.

Strakke jurken accentueren jouw vrouwelijke vormen. Je hebt een taille om trots op te zijn – en die mag je dan ook extra benadrukken. Kies voor rokken en broeken met een hoge taille of draag jurkjes met een tailleband. Je kan je natuurlijke mooie vorm ook met een riem in de spotlight zetten. Kleedjes met een wijde rok benadrukken je figuur evenzeer en zijn een elegante en frisse afwisseling in je kleerkast. Met een korte, getailleerde blazer zie je er sowieso stralend uit – een musthave voor zandlopers dus!

Shop voor de zandloper

De Aardbei

Heb je ‘zwemschouders’ en een bredere rug? Je heupen zijn duidelijk smaller dan je schouders? Door een minder uitgesproken taille heb je een eerder rechte lichaamsvorm? Dan ben je waarschijnlijk een aardbei, beter gekend als het Y- of V-type. De hartvormige variant van dit lichaamstype heeft vaak een vollere boezem en vrij hoge taille.

Jij brengt je lichaam best in balans door meer volume toe te voegen op je heupen. Heupbroeken en brede riemen zijn dan ook echte toppers om jou te laten stralen. Voor je bovenlichaam kies je best stuks met verticale lijnen – deze werken namelijk versmallend. Ook tops en T-shirts met een V-hals gaan je bovenlichaam verlengen én verslanken. Let erop dat je coltruien, tops met een brede hals en blazers met schoudervulling vermijd. Deze brengen namelijk extra volume aan waar je het liever niet hebt.

Musthaves voor de aardbei

De Plank

Heb je een weinig uitgesproken taille en schouders die ongeveer even breed zijn als je heupen? Je hebt een eerder rechte lichaamslijn, een wat vlakker zitvlak en lange, slanke benen? Dan ben je het H-type, oftewel de plank. Jij hebt een figuur dat je vaak op de catwalk ziet verschijnen.

Met dat je lichaam van nature een rechte lijn volgt, creëer je best wat vorm met je kledij. Kies voor een gecentreerd bovenstuk om je smalle taille toch wat meer aandacht te geven, en combineer met een broek met uitlopende pijpen. Jouw lange benen zijn één van jouw sterktes en mag je dus zeker in de verf zetten. Asymmetrische kledij zorgen voor vorm in je lichaam en zijn een absolute aanrader. Verticale lijnen zijn dan weer te vermijden, die gaan jouw rechte figuur geen eer aandoen. Kies voor zwierige rokken en jurken om nog feller te stralen – uitlopende modellen versmallen namelijk je taille.

Musthaves voor de plank
33