5 tips voor in de reiskoffer

by Céline Delodder

22/01/2016

Reizen zit in mijn bloed. Ik doe het niet alleen graag, ik heb er ook nood aan. Stap voor stap, stad per stad. Daarom hou ik zo van citytrips: kort, betaalbaar en ideaal om er toch even tussenuit te knijpen. Vroeger plunderde ik voor elke reis mijn kleerkast, met een chaos om “u” tegen te zeggen als gevolg. Ondertussen maak ik lijstjes. Super handig, voor élke reis. Enkele zaken neem ik altijd mee, en ze zijn echt handig voor iedereen – al zeg ik het zelf.

Grote handtas

Een zorgvuldig gekozen outfit verpesten met een rugzak, daar doe ik niet aan mee. Nee, zelfs niet met een lederen versie! Gelukkig zijn er nog grote handtassen. Als ik er een flesje water, een snack, een plattegrond van de stad en mijn smartphone in krijg, is het voldoende. Voor zonnige bestemmingen is het handig als er nog een flesje zonnecrème en een zonnehoed inpassen. En met een mooie handtas in een neutraal zwart kan je op geen enkele outfit fout gaan. Kies wel een exemplaar dat je goed kan afsluiten: je wilt namelijk die grijpgrage handen vermijden.

Paraplu of regenjas

Tja, je weet nooit wanneer het zover is. Tegenwoordig maken ze van die fantastische modellen die bijna niets wegen en zelfs in kleine handtasjes kunnen. Ze kunnen trouwens ook tegen een stootje, al moet je er niet mee gaan rondlopen als er rukwinden zijn. Geen fan van de paraplu? Neem dan zeker een leuke lichte regenjas mee. Je hoeft die niet eens overal mee te sleuren tijdens je citytrip. Het weerbericht is er om gevolgd te worden. Of vraag gewoon even op straat wat de komende dagen brengt qua weer. Veel kans dat je er nog een leuke restaurant-tip bij krijgt. Zo hoef je die jas enkel mee te zeulen als het echt nodig is!

Shop dit artikel

Comfortabele schoenen

Ik ben zo’n type met voeten die je niemand toewenst. Een nieuw paar schoenen? Blaren. Lange afstanden? Blaren. Toch nog even doorbijten? Blaren die openliggen. Voor mij is het dus belangrijk om minstens één paar super comfortabele stapschoenen mee te nemen. Dat betekent niet dat ik bottines meezeul: ik ken mijn schoenen goed. Zo heb ik enkele veterschoenen en ballerina’s waarin ik kilometers kan afleggen – in stijl. Alleen gebeurt het wel eens dat ook die schoenen mij verloochenen en ik op het einde van de dag alsnog mijn voeten mag inpakken met pleisters. Dus: voorzie sowieso pleisters. Heel veel pleisters.

Chiquere outfit

Het maakt niet uit of je in het moment leeft of een planner bent (zoals ik). Een iets chiquere outfit is altijd mooi meegenomen tijdens je citytrip. Stel dat je plots besluit om eens lekker – en wat duurder – te gaan eten. Maar je hebt alleen maar jeans en T-shirts meegenomen, of een resem shorts en topjes. Dan sta je daar mooi: ofwel geen diner, ofwel nog snel een outfit gaan kopen. Beter voorbereiden op zo’n ‘noodgevallen’ zeg ik dan. Ik neem zelfs liefst meerdere chique outfits mee. Omdat ik wil kunnen kiezen. Ja, ik ben zo’n type ja. Het is fijn om op het moment zelf nog te kiezen waar jij je dan het best in voelt.

Shop dit artikel

Dat ene ding waarmee jij jezelf goed voelt

Een dag zonder lipstick is een dag niet geleefd. Zonder lipstick voel ik mij naakt, met lipstick voel ik mij ‘volmaakt’. Voor mij is dat dé manier om mijn outfit compleet te maken en mij goed te voelen. Ik merk het als ik in de spiegel kijk: met lipstick zie ik mij graag. Zelfs voor een korte citytrip neem ik een heleboel kleurtjes mee. Zo heeft iedereen wel iets: je mascara, een accessoire, dat ene topje of zelfs een leuke lingerieset. Dit is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: hoe geraak jij in powermode? Het antwoord op die vraag moet sowieso bovenaan je lijstje staan!

44
Getagged als: