7 tips om je panty’s langer te laten leven – Klodden met kleden

by Céline Delodder

11/03/2016

Nylons, ze maken ons zo zot meneer … Wij maken ze kapot meneer … De hoeveelheid kousen die sneuvelt in een vrouwenleven is gigantisch. Kat klimt op je schoot? Pech. Houten stoelen? De vijand. Gescheurde nagel? Jammer dan. Maar er is hoop. Beperk drama’s en voorkom tragedies dankzij deze tips.

Diepvriespanty’s
Inderdaad, je leest het goed: diepvriespizza’s, eum panty’s. Jouw nieuw paar panty’s leeft langer na een koele kennismaking met de vriezer. Wetenschappelijk bewijs hebben we niet. Wél tal van vrouwen die hierbij zweren. Dompel je nylons onder, steek ze in een plastic zakje en leg ze in de diepvries. Na een nachtje in de kou laat je ze ontdooien op kamertemperatuur. Et voilà, jouw nylons zijn een langer leven beschoren.

Kruip niet hoger op de ladder in je kous
Je benen zien er fantastisch uit in je panty’s, wanneer plots: een ladder! Een extra paar kousen is uiteraard dé redding. Alleen denk je daar niet altijd aan. Wat nu? Altijd een flesje transparante nagellak op zak hebben. Een likje nagellak aan de uiteinden van de ladder voorkomt verder doorscheuren. Panty voor de vuilbak? Toch niet. Geef ze een tweede leven en draag op koude dagen de kapotte nylons onder een (wijde) broek.

Trek je niets aan van statische ladingen
Feestjurken en nylons trekken elkaar vaak aan. Een ‘plakkende’ jurk ziet er jammer genoeg niet zo aantrekkelijk uit. Een bus haarlak is de oplossing. Nylons aan en sprayen maar. Opgelet, laat jezelf niet te veel gaan. Anders gaan je benen beginnen te plakken. Maar met een beetje hairspray op je kousen voorkom je niet alleen statische elektriciteit. Je maakt ze ook steviger: bye bye ladders!

Geen tekort aan te korte panty’s
Dat lange benen mooi zijn, is allemaal goed en wel. Maar wist je dat langbenige dames het lastiger hebben bij hun nylonkeuze? Nylonkousen hebben namelijk nog meer de neiging om af te zakken dan bij iets kleinere dames. Draag een extra slipje boven je panty’s en bestrijd zo de zwaartekracht. Liever niet? Vermijd dan zijden lingerie. Katoen zorgt namelijk voor minder wrijving waardoor je ze minder moet optrekken.

Mateloze irritatie met maten
Bij twijfel over de juiste nylonmaat grijp je best naar de grootste – ook al klopt je gewicht niet volgens de tabel. Te kleine panty’s zorgen alleen maar voor problemen. Kijk dus zeker niet naar gewicht: wel naar lengte. Je kan natuurlijk ook de verleidelijke toer opgaan met stay-ups …

Wurgslang rond je teen
Een afgezakte sok in je schoen is niets tegen een gat in de voet van je nylons. Het is vervelend én pijnlijk. Soms vraag je je af of je nog wel tenen hebt tegen het eind van de dag. Heerlijk gevoel dan ook wanneer je ze bevrijdt uit die vreselijke wurgreep. Door je teennagels voldoende te vijlen en te verzorgen kom je een heel eind verder. Wil je zeker zijn? Draag korte zomersokjes onder je kousen. Je bent zo bevrijd uit de wurggreep.

Als je nu eens voorzichtig was(t)
Nylonkousen vragen handwas. Geen tijd? Heel wat wasmachines hebben tegenwoordig een handwasprogramma – perfect voor je panty’s dus. Steek ze wel nog altijd best in een netje. Heb je niet zo’n programma staan, dan is een waszakje voor delicate stoffen geen overbodige luxe. Anders zien je nylonkousen vast het daglicht niet meer.

Heb jij nog wijze raad om nylons te redden van de ondergang? Deel ze met ons in een reactie op Facebook. En wie nog snel een paar kousen nodig heeft, kan gelukkig terecht op onze webshop. De redding is nabij!

79