Ssstt, de geheimen van onze styliste

by Sandra

13/01/2016

Sommige vrouwen hebben hét. Elke dag stellen ze de juist outfit samen, met een klein budget en net alsof het hen geen moeite kost. Hoe doen ze dat toch? Sandra, styliste bij e5, geeft een paar tips.

Stylinggeheim 1: de zwarte jurk

Sandra vindt dat elke vrouw moet minstens één zwarte jurk in haar kleerkast hebben. “Het is een basisstuk waar je alle kanten mee uit kan. Niet alleen slankt de kleur af, de eenvoud van de jurk maakt dat je ze in een mum van tijd van doordeweeks tot feestelijk maakt.”

Een werkdag? Combineer je jurk met een cardigan en comfortabele schoenen. Een feestje? Haal een blazer, mooie panty’s en laarsjes uit de kast en je jurk krijgt een heel andere look. En voor wie niet graag jurken draagt, is de zwarte rok een mooi alternatief!

Stylinggeheim 2: de taille

“Ik kleed heel wat vrouwen, en geloof me: negen op de tien klaagt over haar buikje.” Volgens onze styliste ga je best niet voor broeken met een lage taille: dan krijg je zichtbare rolletjes, zeker als je gaat zitten. Kies je voor een broek met een hogere taille, tot aan of net over je navel, zit dat buikje netjes verpakt. Sandra beschouwt ook de jegging  als een echte aanrader. “Deze jeanslegging voelt heerlijk en lijkt op een gewone jeans. Het geheim zit ‘m in de tailleband – een rekker – waardoor je je de hele dag onzichtbaar lekker comfortabel voelt.”

Stylinggeheim 3: de blazer

Nog zo’n ‘slim’ kledingstuk is de blazer. Afhankelijk van je smaak kan je investeren in heel wat soorten: een vestje, bomber jacket, bikersvest… Dit neutrale kledingstuk kan je op zoveel verschillende manieren combineren. “Stoer of vrouwelijk, klassiek of hip, op een jeans of in combinatie met een feestelijk jurkje? Doen!”

Stylinggeheim 4: de accessoires

“Het zijn details, maar zo belangrijk: een halsketting, een juweeltje, een broche of een sjaal gaan de aandacht verdelen en ervoor zorgen dat je minpunten minder gaan opvallen.” Sandra vertelt dat accessoires je outfit bovendien volledig af maken. Je kan spelen met verschillende accessoires, zolang je natuurlijk niet overdrijft!

Stylinggeheim 5: de schoenen

Een kleine reminder voor wie het perfecte silhouet heeft samengesteld: combineer met de foute schoenen en alle moeite is verloren… Wees dus streng op je selectie! “Draag regelmatig een hak,” zegt Sandra, “een pump of enkellaarsje verlengt niet alleen je benen maar zorgt er ook voor dat je enkels en kuiten slanker lijken. Bovendien worden je billen in geen moeite gelift: je ziet er meteen slanker én strakker uit.”

Stylinggeheim 6: zie jezelf graag

Natuurlijk is er goed uitzien meer dan enkel de outfit… “Ik doe mijn job al heel wat jaren en nog nooit ontmoette ik een vrouw die zichzelf perfect vond. Wat ik wil zeggen: iedereen heeft minpunten. Waar wij vrouwen aan moeten werken, is onszelf accepteren zoals we zijn. Zet je sterke punten in de verf, verdoezel de minpunten en laat je zelfvertrouwen groeien.” Onthoud: je mag gezien worden!

Heb jij nog meer styling-geheimen? Deel ze met ons, want wij zijn alvast benieuwd! 

86