Weekend, jij-tijd: 3 tips om tijd te maken voor jezelf

by Céline Delodder

01/04/2016

Wanneer was de laatste keer dat je tijd maakte voor jezelf? Je weet wel, een volledige dag relaxen zonder kopzorgen? Nood aan ontspanning is menselijk én wenselijk. 3 leuke manieren om je helemaal op jezelf te richten en heerlijk te ontspannen.

Wees eens toerist in eigen streek

Denk eens na over mooie steden, parken of gebieden in en rondom jouw omgeving. Ga een dagje citytrippen in je buurt en bekijk je omgeving door de bril van een toerist.  Bezoek een museum, de shoppingstraat of een kerk:  aan mogelijkheden geen gebrek.  Werken de weergoden mee? Doe dan je favoriete lente- of zomerkledij dan aan. Hallo, vakantiegevoel!

Zet de buitenwereld even op pauze

En wat als je gewoon een dagje thuisbleef? Om even te herbronnen? Lees een boek, bekijk een film en schuif technologische snufjes zoals je smartphone aan de kant. Want ook jij hebt tijd nodig om weer op te laden. Haal je meest comfortabele outfit uit de kast of loop desnoods in je pyjama rond. Afspraak: je houdt je uitsluitend bezig met zaken waar je zin in hebt. Soms is het oké om de buitenwereld heel even op pauze te zetten.

Trakteer jezelf op een extraatje

Ook jij verdient eens een extraatje: koop een ijsje, ga naar de zonnebank of laat je masseren. Of geef jezelf een nieuwe look of leuke accessoires cadeau. En niet minder belangrijk:  trakteer je brein op voldoende nachtrust. Ideaal om de dag nadien weer te starten met een volle energietank!

Ken jij nog manieren om meer tijd te maken voor jezelf? Deel gerust je tips in een Facebook reactie!

0
Getagged als: