Geprint en goedgekeurd

by Greet Moens

15/06/2016

Print op print, een fenomeen in modeland waar ik altijd al van heb gehouden. De laatste tijd is het ontzettend trendy – en dat is uiteraard een trend die ik aanmoedig. Je kan namelijk zo ver gaan als je zelf wilt!

Match & match

Ik was meteen verliefd op de mooie D’Auvry broek in die zachte, zomerse tinten. Het beste aan de broek is dat de print echt slim gekozen is. Het gaat niet alleen over een mooie print, maar ook over eentje die je benen niet zwaarder maakt. Broeken met print hebben al eens de neiging om dat net wel te doen. Een echte topper dus! De bijhorende T-shirt heeft een grotere print, wat eveneens een slimme zet was. Grote prints gaan namelijk je bovenlichaam optisch vergroten. Dat brengt bij de meeste vrouwen het silhouet meer in balans – zoals bij mij nu.

Ik werk de look af met een witte blazer van Claude Arielle, wat toch een musthave item is voor je kleerkast. Het geeft namelijk een zekere chique aan je outfits zonder erover te gaan (je kan ‘m namelijk ook gemakkelijk met een jeans en T-shirt combineren) en creëert een mooi zandloperfiguur. En door de witte kleur ziet je outfit er nog altijd heerlijk zomers uit! Om het perfect te maken werk ik mijn look af met een paar grote oorbellen, zachtroze pumps en mijn favoriete item: een grote zonnebril.

Shop de zomerlook

Mix & match

Een super zomerse outfit om te stralen in de warme zonnestralen. Gedurfder dan mijn eerste look, maar een echte ‘zomerhit’. Door te experimenteren met de verschillende prints krijg je een erg leuk en speels resultaat. De rok in marine stijl van D’Auvry vind ik echt zalig. Het is een vrij klassiek model dat erg vrouwelijk en elegant oogt. Gecombineerd met de losse bloes met bamboeprint van D’Auvry vind ik de rok nog sterker overkomen.

De zogenaamde mixmatch geeft de look heel wat pit en doet me een beetje wegdromen. De tropische print in combinatie met de marine streepjes doen me al denken aan een cruise richting het paradijs. Pumps met een opvallende bloemenprint versterken dat heerlijke zomergevoel alleen maar. En om er extra fabulous uitzien koos ik voor een opvallende zonnebril met glitter. In deze outfit ben ik echt 100% klaar voor de zomer.

Shop de zomerlook

Ik draag het liefst nog een streepje make-up (perfect om elke dag nog een beetje meer te stralen). In de zomer kies ik voor een eerder neutrale en natuurlijke look. Een beetje fond de teint, wat blush op je ‘appeltjes’ – die verschijnen als je lacht – en net onder je jukbeen (niet erop!) en uiteraard mascara. Want dat is een echt wondermiddel om met een open en heldere blik voor de dag te komen.

Geniet van de zon, je zomergarderobe en elkaar in de volgende weken!

Volg je me al op Instagram? @journeyofastylist

55