Iedereen matroos

by Céline Delodder

14/04/2016

Dit voorjaar is marine weer helemaal hot. Dat betekent natuurlijk niet dat we binnenkort net als robuuste zeemannen door de straten zullen dwalen. Maar de stad blauw en wit kleuren, dat doen we dan weer wel.

Zomerse dromen

Hoe beter wegdromen dan in een zalig zomerse outfit? Of je nu echt matroos gaat spelen op zee of het bij jouw verbeelding blijft: een shortje doet het altijd goed. Wij hebben alvast de formule voor een instant zomergevoel gevonden: short + marine-streepjes. Wij voelen de zeebries zo onze huid strelen als we onze ogen sluiten … Iedereen die hunkert naar dat heerlijke vakantiegevoel voelt zich sowieso goed in de op en top marine stijl. Wie zich liever ziet in een licht ‘gemarineerde’ stadsstijl vindt gelukkig ook haar gading. Van strak tot speels: met marine heb jij sowieso een streepje voor. Ga voor elegant met een donkerblauwe kokerrok en losse gestreepte bloes, of ga voor speels in een zwierige rok gecombineerd met een elegante witte blouse.

Eens wat anders

Het hoeven natuurlijk niet altijd strepen te zijn. Eigenlijk is de herkenbare wit-blauwe kleurencombinatie voldoende om onze gedachten te laten varen naar het zeeleven. Dat betekent dus dat niet alleen streepjes-fans gelukkig worden van deze trend. Combineer een witte broek met een donkerblauw bovenstuk et voilà: de marine look zonder de obligate streepjes. Liever eens wat anders? Waarom niet eens gaan voor een print die je totaal niet verwacht binnen de marine look? Met een vrouwelijke bloemenprint scoor je op elegantie én trendiness. En al helemaal als je voor één van de hipste items van komend seizoen gaat: de jumpsuit. Wie niet waagt, niet wint!

Heb jij al een favoriete marine look gevonden? Ik alvast wel. En die kan je binnenkort winnen op onze Facebook pagina. Hou ons dus goed in de gaten …

0