Ruiten troef

by Sophie Pycke

25/10/2016

Ruiten alleen voor houthakkende types? Daar heb je het mis! Op de catwalks zien we ruiten al langer voorbij paraderen, in de meest uiteenlopende stijlen en combinaties. Ook e5 diepte de oerdegelijke Schotse klassieker wat verder uit. Van grunge tot sixties vibe? Het kan allemaal.

Checkered chic

Weinig stofjes die zich zo makkelijk laten combineren als de ruit. Je kan echt all the way gaan en van kop tot teen voor de ruitenlook gaan, maar ook een subtiele accessoires zoals een geruite sjaal of kousjes met een tartanruit laten zich ongetwijfeld opmerken. Liever de gulden middenweg? Ga dan voor een zwarte, neplederen kokerrok – altijd chic en sexy – met daarin een zacht T-shirt met rood-zwarte ruiten. Zo krijg je die nonchalante ‘Oh, ik heb maar wat uit m’n kleerkast gehaald’- look die je sowieso doet stralen. Trek pumps en een blazer aan en je kan zo van kantoor naar die afterwork-drink.

Iets neutraler en nog makkelijker te combineren, is de zwart-witte ruit. Die is zachter van toon, maar daarom niet minder een eyecatcher. Een korte, wijde pull met zwart-witte ruiten is een ideaal basisstuk voor die dagen waarop je echt niet weet wat aan te trekken. Draag de pull op een skinny jeans, met sneakers en een toffe mantel. Je kan ruiten ook combineren met andere patronen, maar let er wel op dat de prints elkaar in evenwicht houden. Zo kan je onder andere kiezen voor fijne ruitjes met een groot bloemenmotief. Beginners werken best met neutrale tinten zoals grijs, wit en beige.

Ontdek meer ruiten in onze speciale shop, of stel je eigen ruitenlook samen met een van onze personal shoppers.

Shop de trend
19