Met zachte pastels de lente in

by Céline Delodder

19/02/2016

Een ijskoude winter bleef voorlopig uit maar daarom verlangen we niet minder naar die eerste, echte lentezonnestralen. Wij zorgen alvast voor dat zalige gevoel met dé voorjaarstrend: pastel. Lees alles over de nieuwste pasteltrends, en shop jouw lievelingsstukken in onze speciale lente-shop.

Ronkende pastelkleuren

Hoor je wel eens dat pastels geen echte kleuren zijn? Ze passen in ieder geval bij de subtiele natuurkleuren die de lente inluiden. Pasteltinten spreken trouwens steeds meer tot de verbeelding met klinkende namen als ‘peach echo’ of ‘limpet shell’. En zeg niet zomaar roze tegen ‘rose quartz’, dat meteen door Pantone – van de toonaangevende kleurenkaarten – als kleur van het jaar werd uitgeroepen. Gebruiken we straks al deze hippe namen of zeggen we gewoon verder: ‘wat een frisse pastel heb jij aan’?

Pastel past altijd

Wat er ook van zij, pastel leent zich tot tal van combinaties. Zo kan jij telkens met een andere look kan uitpakken. Ga voor een uitgesproken stijl met alle stukken in dezelfde pasteltint. Afwerken doe je met een opvallend accessoire of een felgekleurde handtas. Succes gegarandeerd! Liever subtiel? Kies voor een frisse look door pastel te combineren met lichte kleuren en grote, neutrale prints. Met mysterieuze, donkere tinten op jouw pastel geef je dan weer een super-elegante toets aan een zachte lenteavond. Kortom, in hippe pastels, zo zie ik me graag deze lente.

Boost je verbeelding: onze lente-shop

Geen ervaring met pastel? Of net op zoek naar nieuwe inspiratie? Laat je in één van onze winkels adviseren door de verkoopsters. Liever in alle rust en comfort thuis even jouw favoriete look samenstellen? Op onze webshop staan de leukste stuks in pastel uit onze nieuwe collectie centraal.

TIP: deel je favoriete look met je vriendinnen, en zet er #zozieikmegraag bij. Kunnen ook wij mee genieten van jouw keuze!

0